Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 094 291 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Ankieta

Jakich przepisów szukasz?






Pieczeń drobiowa

środa, 16 lutego 2011 19:21
Skocz do komentarzy

 

Pieczeń drobiowa 

 

Pieczeń drobiowa na zimno jest doskonała na przyjęcia. To wielka frajda poczęstować gości własnoręcznie zrobioną pieczenią. Wyśmienicie smakuje również z samym chlebem.  Polecam.

 

 

4 pojedyncze filety z kurczaka

2 jajka

1 duża cebula

1-2 ząbki czosnku

20 dag pieczarek

3 średnie marchewki

1 pęczek szczypiorku

4 łyżki mąki pszennej

5 łyżek bułki tartej

1 łyżka masła

majeranek, sól, pieprz



[Listonic]



 

Marchewki myjemy, obieramy i gotujemy. Filety z kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Dodajmy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy aż płyn odparuje. Mięso i ugotowaną marchewkę mielimy. Dodajemy jajka, pokrojony szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieczarki, mąkę oraz 3 łyżki bułki tartej. Wszystko dokładnie mieszamy (najlepiej rękami), aż uzyskamy jednolitką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dosypujemy odrobinę bułki tartej. Masę wkładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy keksowej (21x12) i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach przez 60 minut.

 

 

Smacznego!

 

Pieczeń drobiowa

Podziel się
oceń
8
0


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy
  • dodano: 31 maja 2012 22:39

    na pewno wyprubuję ten przepis

    autor honia

  • dodano: 31 marca 2012 17:40

    robiłam taki pasztet ale dodałam surową startą marchew i smakawał wybornie

    autor Jola 14

  • dodano: 25 listopada 2011 15:39

    Hej
    Próbowałaś kiedyś zrobić tą pieczeń ale dając w środek gotowane jajko w całości ?
    Moje dzieci nie lubią wieprzowiny i jedzą dużo mięs z kurczaka i indyka i podoba mi się Twój pomysł.

    autor Marta

    blog: www.apette.pl/Przepis/pieczen_rzymska_6/

  • dodano: 23 marca 2011 18:34

    Pieczeń smakuje naprawdę wyśmienicie i jest prosta do zrobienia. Nawet w pracy poczęstowałam koleżanki i od razu przepis został "sprzedany" :)

    autor tastefully

    blog: tastefully.bloog.pl

  • dodano: 16 marca 2011 20:44

    Taki pasztecik drobiowy :)
    bardzo fajny przepis

    autor 77asik

    blog: mojakrainasmakow.bloog.pl

Komentuj z OpenID

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

Kalendarz

« kwiecień »
pn wt śr cz pt sb nd
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Wyniki ankiety

Jakich przepisów szukasz?

Ciast i deserów: 40%
Dań mięsnych: 18%
Dań bezmięsnych: 8%
Sałatek: 20%
Przekąsek: 14%

Łączna liczba głosów: 26353

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Przepisy

*Dekorowanie Potraw

Ciasta

Ciasteczka

Coś do chleba

Dania jednogarnkowe

Desery

Drożdżowe

Halloween

Muffinki

Naleśniki/Tortille/Makarony

Napoje

Pieczywo

Potrawy bezmięsne

Potrawy mięsne

Przekąski/Przystawki

Sałatki

Tarty/Pizze

Torty

Trufle, czekoladki, pralinki

Warzywa

Zapiekanki

Zupy

Śniadania

Głosuj na bloog






zobacz wyniki

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria Durszlak.pl

Statystyki

Odwiedziny: 2881282
Wpisy
  • komentarze: 3349
Bloog istnieje od: 1446 dni

Zdjęcia prezentowane na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub w innych publikacjach. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest sprzeczne z przepisami ustawy o prawach autorskich.

Jeśli chcesz się ze mną skontaktować, pisz na adres - tastefully@interia.pl