Bloog Wirtualna Polska
Są 1 260 424 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Ankieta

Jakich przepisów szukasz?






Brzoskwiniowe serniczki

poniedziałek, 12 listopada 2012 20:58
Skocz do komentarzy

 

 

 

Smaczny, prosty i bardzo szybki w przygotowaniu deser, który nie wymaga pieczenia. Spód tworzą pokruszone herbatniki, a masę serek homogenizowany z kawałkami brzoskwiń. Całość posypana jest gorzką czekoladą. Do stworzenia takiego deseru potrzebny jest specjalny metalowy pierścień, dzięki któremu można ułożyć warstwy deseru.

 

 

 

 

 

Na 4 porcje (pierścień o średnicy 10 cm)

 

2 opakowania herbatników szkolnych (łącznie 100g)

2-3 łyżki stopionego masła

400 g gęstego serka homogenizowanego

4 połówki brzoskwiń z puszki

1 cukier waniliowy

gorzka czekolada do posypania

 

 

 

 

 

Herbatniki kruszymy, dodajemy roztopione masło i mieszamy. Na talerzu kładziemy metalowy pierścień i jako dno wykładamy masę herbatnikową, którą ubijamy palcami, żeby utworzyła gładką powierzchnię. Wkładamy na 15 minut do lodówki.  Serek homogenizowany mieszamy z cukrem waniliowym i drobno pokrojonymi brzoskwiniami i wykładamy na herbatniki jako drugą warstwę. Ponownie wkładamy do lodówki na pół godziny. Całość posypujemy startą gorzką czekoladą. Ostrożnie zdejmujemy pierścień. Podajemy od razu po wyjęciu z lodówki.

 

 

 

 

 

Źródło: Ewa Wachowicz - "Ewa gotuje szybko"

 

 

 

 

 

Smacznego!

 

 

Tasty Blog na Facebook'u

 

Podziel się
oceń
30
5


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy
  • dodano: 21 kwietnia 2013 18:31

    mmmm!!! pysznie wygląda :))) zapraszam do mnie na serniczek ;)) http://sugaryfantasy.blogspot.com/2013/04/smietankowy-sernik-na-kruchym-ciescie.html

    autor sugaryfantasy

    blog: http://sugaryfantasy.blogspot.com/

  • dodano: 31 grudnia 2012 8:15

    Jeśli smakuje tak jak wygląda to super!!!

    autor thony

    blog: antonigrajewski.pl

  • dodano: 31 grudnia 2012 0:42

    Serek, ile by nie był chłodzony, nie będzie stabilny - spłynie. Trzeba dodać nieco żelatyny, lub agaru. Aby ciasto było smaczne, należy je chłodzić co najmniej 12 godzin.

    autor ala

  • dodano: 30 grudnia 2012 9:53

    Wspaniałe zdjęcie! :)

    autor Adela lat 73

    blog: www.protestadeli.blogspot.com

  • dodano: 30 grudnia 2012 9:44

    W bardzo podobny sposób wykorzystuje herbatniki, zamiast serka homogenizowanego dodaje mascarpone, do tego kwaśne owoce, fajnie kontrastują z resztą. Pozdrawiam

    autor Anka

    blog: http://maniasmakowania.pl

  • dodano: 24 grudnia 2012 7:17

    pychota takie ciacho

    autor mała

    blog: sernikzbrzoskwiniami.pl

  • dodano: 23 grudnia 2012 21:10

    Super przepis:), A ja ze słodkości polecam CYNAMONOWE ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ;) http://kuchnianatki.blogspot.com/2012/12/cynamonowe-slimaczki-z-ciasta.html

    autor mambaa

    blog: http://kuchnianatki.blogspot.com

  • dodano: 06 grudnia 2012 17:52

    Ja kupiłam w sklepie z akcesoriami kuchennymi.

    autor Tastefully

    blog: tastefully.bloog.pl

  • dodano: 06 grudnia 2012 11:10

    a skąd mam wziąć takie pierścienie ? ;>

    autor xoxdrillo

  • dodano: 30 listopada 2012 15:56

    Ależ cudny! Porwę kawałeczek :-)

    autor Asia

    blog: www.lavanna.pl

  • dodano: 21 listopada 2012 22:44

    no bardzo, bardzo ten przepis powiem Ci :) dawno nie zaglądałam do Ciebie, a tu takie wspaniałości ;)

    autor oliwek

    blog: kulinarnyoliwek.blox.pl

  • dodano: 21 listopada 2012 15:41

    Zapraszam do mnie na bloog: popularnegwiazdy.bloog.pl

    autor mirana10

    blog: Gwiazdy i to co nas kręci!!!

  • dodano: 21 listopada 2012 8:33

    Serniczki rewelacyjne ! Pyszne :)

    autor Pan Deserek :)

    blog: www.DeserekTV.pl

  • dodano: 16 listopada 2012 11:26

    Ale ładne zdjęcie, aż mi się jeść zachciało:) Pozdrawiam:)

    autor kasia

    blog: notatnikkulinarny.blogspot.com

  • dodano: 13 listopada 2012 19:13

    rewelacyjne serniczki ;))

    autor iza

    blog: mniam-mniam.bloog.pl

  • dodano: 13 listopada 2012 8:55

    Lubię takie szybkie i proste desery :)

    autor 77asik

    blog: mojakrainasmakow.bloog.pl

  • dodano: 12 listopada 2012 21:29

    Asiu, racja :)

    Deserowo, bo serek musi być bardzo gęsty. Ja robiłam z serka homogenizowanego kupionego w Biedronce. Polecam, bo jest gęsty, więc jak najbardziej nadaje się do tego deseru. I ważne jest, żeby jednak schłodzić całość przed podaniem :)

    autor Tastefully

    blog: tastefully.bloog.pl

  • dodano: 12 listopada 2012 21:07

    zawsze powtarzam, że najprostsze rzeczy są najlepsze :) szczególnie spód mi się podoba.

    autor asiathinksthings

    blog: http://www.asiathinksthings.com/

  • dodano: 12 listopada 2012 21:06

    Wygląda bardzo ładnie. Ale dziwie się, że ten serek się tak dobrze trzyma :)

    autor deserowo

    blog: http://deserowo.blox.pl/

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

Kalendarz

« lipiec »
pn wt śr cz pt sb nd
     0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Wyniki ankiety

Jakich przepisów szukasz?

Ciast i deserów: 40%
Dań mięsnych: 18%
Dań bezmięsnych: 8%
Sałatek: 20%
Przekąsek: 14%

Łączna liczba głosów: 27744

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Przepisy

*Dekorowanie Potraw

Ciasta

Ciasteczka

Coś do chleba

Dania jednogarnkowe

Desery

Drożdżowe

Halloween

Muffinki

Naleśniki/Tortille/Makarony

Napoje

Pieczywo

Potrawy bezmięsne

Potrawy mięsne

Przekąski/Przystawki

Sałatki

Tarty/Pizze

Torty

Trufle, czekoladki, pralinki

Warzywa

Zapiekanki

Zupy

Śniadania

Głosuj na bloog






zobacz wyniki

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria Durszlak.pl

Statystyki

Odwiedziny: 5914106
Wpisy
  • komentarze: 6077
Bloog istnieje od: 2638 dni

Zdjęcia prezentowane na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub w innych publikacjach. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest sprzeczne z przepisami ustawy o prawach autorskich.

Jeśli chcesz się ze mną skontaktować, pisz na adres - tastefully@interia.pl