Bloog Wirtualna Polska
Są 1 253 684 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Ankieta

Jakich przepisów szukasz?






Pająki z krakersów

wtorek, 30 października 2012 9:19

 

 

 

Smaczna i prosta przekąska na Halloween dla tych, którzy nie boją się pająków. Te nieszkodliwe pajączki zrobione są z krakersów, paluszków, serka śmietankowego i oliwek.

 

 

 

 

okrągłe krakersy

paluszki

śmietankowy serek kanapkowy

oliwki

 

 

 

 

Krakersy smarujemy serkiem z jednej strony. Paluszki łamiemy na małe kawałki i układamy na krakersach jako nóżki. Przykrywamy drugim krakersem. Z oliwek robimy oczy.

 

 

 

 

Źródło: http://allrecipes.pl/

 

 

 

Smacznego!

 

 

Tasty Blog na Facebook'u

 


Podziel się
oceń
6
2

komentarze (2) | dodaj komentarz

Przeraźliwe gałki oczne

poniedziałek, 29 października 2012 20:45

 

 

 

Zakrwawione gałki oczne zrobione z kanapkowego serka śmietankowego, oliwek i ketczupu. Bardzo ładnie prezentują się na odwróconych kieliszkach. Myślę, że będą ciekawą i smaczną propozycją na Halloween.

 

 

 

kanapkowy serek śmietankowy

czarne oliwki

ketczup

 

 

 

Z serka formujemy małe kuleczki. Oliwki kroimy w plasterki i kładziemy na każdej kuleczce. Z ketczupu tworzymy paseczki. Wstawiamy do lodówki.

 

 

 

 

 

Smacznego!

 

 

Tasty Blog na Facebook'u

 

 


Podziel się
oceń
10
3

komentarze (2) | dodaj komentarz

Bezowe duszki

poniedziałek, 29 października 2012 17:16

 

 

 

 

Bezowe duszki wcale nie straszą, a poprawiają humor. Są pyszne, słodkie i bardzo kruche.

 

 

 

 

Przepis na około 20 bez:

 

 

2 białka

200 g cukru pudru

1 łyżka cukru waniliowego

1 łyżeczka soku z cytryny

cukiernicze perełki złote i srebrne do dekoracji (można użyć też roztopionej czekolady)

krem czekoladowy lub orzechowy do chleba

 

 

 

 

Białka ubijamy na sztywną pianę. Gdy piana jest ubita, stopniowo wsypujemy (po jednej łyżce) cukier puder (100 g na jedno białko), aż się połączy z pianą. Następnie dodajemy cukier waniliowy i sok z cytryny i dalej ubijamy, aż piana stanie się lśniąca. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie łyżką lub rękawem cukierniczym (użyłam rękawa cukierniczego) tworzymy małe bezy. Bezy wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 130 stopni (bez termoobiegu, poziom góra-dół) i pieczemy przez 30 minut przy lekko uchylonych drzwiczkach (można między nie włożyć drewnianą łyżkę). Chodzi o to, żeby bezy bardziej się ususzyły, niż upiekły. Po upływie 30 minut, wyłączamy piekarnik, zamykamy drzwiczki i zostawiamy bezy w piekarniku na całą noc. Przez ten czas bezy skruszeją. Na drugi dzień z perełek tworzymy nos i oczy, które przyklejamy na odrobinie kremu czekoladowego.

 

 

 

 

Smacznego!

 

 

Tasty Blog na Facebook'u

 

 

 


Podziel się
oceń
13
2

komentarze (17) | dodaj komentarz

Kalendarz

« czerwiec »
pn wt śr cz pt sb nd
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Wyniki ankiety

Jakich przepisów szukasz?

Ciast i deserów: 40%
Dań mięsnych: 18%
Dań bezmięsnych: 8%
Sałatek: 20%
Przekąsek: 14%

Łączna liczba głosów: 27739

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Przepisy

*Dekorowanie Potraw

Ciasta

Ciasteczka

Coś do chleba

Dania jednogarnkowe

Desery

Drożdżowe

Halloween

Muffinki

Naleśniki/Tortille/Makarony

Napoje

Pieczywo

Potrawy bezmięsne

Potrawy mięsne

Przekąski/Przystawki

Sałatki

Tarty/Pizze

Torty

Trufle, czekoladki, pralinki

Warzywa

Zapiekanki

Zupy

Śniadania

Głosuj na bloog






zobacz wyniki

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria Durszlak.pl

Statystyki

Odwiedziny: 5864850
Wpisy
  • komentarze: 6075
Bloog istnieje od: 2606 dni

Zdjęcia prezentowane na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub w innych publikacjach. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest sprzeczne z przepisami ustawy o prawach autorskich.

Jeśli chcesz się ze mną skontaktować, pisz na adres - tastefully@interia.pl