Bloog Wirtualna Polska
Są 1 253 684 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Ankieta

Jakich przepisów szukasz?






Kotlety schabowe w chrupiącej panierce

sobota, 06 kwietnia 2013 18:48

 

 

 

Kotlety schabowe zawsze obtaczam najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej. Natomiast ostatnio wypróbowałam przepis na schabowe w panierce z dodatkiem mąki kukurydzianej, która wyszła chrupiąca i bardzo smaczna.  Polecam wielbicielom kotletów schabowych :)

 

 

 

 

4 plastry schabu

2 jajka

3 łyżki bułki tartej

2 łyżki mąki kukurydzianej

1 łyżka mąki pszennej

sól, pieprz

olej do smażenia

 

 

 

 

 

Plastry schabu myjemy, osuszamy i rozbijamy. Oprószamy pieprzem i solą. Jajka roztrzepujemy, dodajemy mąkę pszenną i dwie łyżki zimnej wody. Bułkę tartą mieszamy z mąką kururydzianą.

 

Kotlety obtaczamy najpierw w cieście z jajek i mąki, a potem w bułce tartej wymieszanej z mąką kukurydzianą. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

 

 

 

 

 

Źródło: "Jak oczarować mężczyznę, czyli przez żołądek do serca" - Praca zbiorowa

 

 

 

 

 

Smacznego!

 

 

 

 

Tasty Blog na Facebook'u

 


Podziel się
oceń
29
32

komentarze (0) | dodaj komentarz

Soczyste pałki z kurczaka w majonezie

niedziela, 07 października 2012 11:28

 

 

 

 

Pałki z kurczaka zapiekane pod "pierzynką" majonezowo-musztardową. Dzięki temu, że pieczone są pod folią aluminiową wychodzą soczyste i aromatyczne. Mięso podałam z kapustą  pekińską z sosem vinegrette.

 

 

 

 

1 kg pałek z kurczaka (około 9 sztuk)

1 szklanka majonezu

4 łyżki ostrej musztardy

4 ząbki czosnku

1 kostka bulionowa drobiowa

1-2 łyżki oleju lub oliwy

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka zmielonego pieprzu

1 łyżeczka ostrej mielonej papryki

 

 

 

 

 

 

Pałki myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Zmiażdzony czosnek ucieramy na pastę z pokruszoną kostką rosołową, olejem, solą, pieprzem i papryką. Tak przygotowaną pastą nacieramy mięso, przykrywamy i wkładamy do lodówki na godzinę. Dużą blachę (tę z piekarnika) wykładamy folią aluminiową (zostawiamy sporo do zawinięcia), układamy mięso. Majonez mieszamy z musztardą i smarujemy grubą warstwą mięso. Zakrywamy folią (stroną matową do zewnątrz). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i przeczemy przez 1 godzinę. 20 minut przed końcem odginamy folię, żeby pałki ładnie się zarumieniły.

 

 

 

 

 

Źródło: "Moje gotowanie", nr 8/2012

 

 

 

 

Smacznego!

 

 

 

Tasty Blog na Facebook'u

 

 


Podziel się
oceń
15
6

komentarze (1) | dodaj komentarz

Kurczak po andaluzyjsku

sobota, 11 sierpnia 2012 8:20

 

 

 

Udka kurczaka zapiekane z sosem zrobionym na bazie grejfrutów, miodu, goździków i żurawiny. 

 

 

 

 

4-5 udek kurczaka

2 różowe grejfruty

1/2 szklanki dżemu żurawinowego

2-3 łyżki miodu

1/4 łyżeczki goździków

sól, pieprz

olej

 

 

 

 

Udka myjemy, osuszamy i doprawiamy solą, pieprzem lub innymi przyprawami według uznania. Ważne jest, żeby kurczaka bardzo dobrze doprawić przed pieczeniem, ponieważ sos jest tylko dodatkiem i podczas pieczenia nie wpływa za bardzo na smak kurczaka. Mięso wkładamy do lodówki na 2 godziny.

 

Z połowy jednego grejfruta wyciskamy do rondelka sok. Dodajemy żurawinę, goździki i doprawiamy miodem, solą i pieprzem. Mieszamy i zagotowujemy. Z pozostałej połowy grejfruta wyciskamy sok, a drugiego obieramy, usuwamy błonki, wykrawamy miąższ, kroimy  i wkładamy do sosu. Mieszamy.

 

W dużym rondlu rozgrzewamy olej i smażymy udka z obu stron, aż będą rumiane. Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia lub brytfanny, polewamy sosem i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut (nie przykrywamy). W czasie pieczenia udka przewracamy i w razie potrzeby polewamy sosem.

 

 

 

 

Udka podałam z ziemniakami i sałatą lodową z sosem vinegret.

 

 

 

 

 

Źródło: "Przyślij Przepis"  - Nr 03/2010

 

 

 

 

 

Smacznego!

 

 

Tasty Blog na Facebook'u

 



Podziel się
oceń
0
0

komentarze (8) | dodaj komentarz

Roladki z indyka z mozzarellą i pomidorami

środa, 27 czerwca 2012 21:10

 

 

 

Roladki z indyka z serem mozzarella i pomidorami z puszki. Idealnie smakują z pieczonymi ziemniakami i sałatą lodową z sosem vinegrette.

 

 

 

 

4-5 filetów z indyka (około 500 g)

1/2 puszki pomidorów (około 200 g)

150-200 g sera mozzarella

1 łyżka musztardy delikatesowej

sól, pieprz

olej

 

 

 

Filety rozbijamy na cienkie plastry tłuczkiem moczonym w wodzie, żeby nie uszkodzić mięsa. Przyprawiamy solą, pieprzem i smarujemy z jednej strony musztardą. Ser mozzarella kroimy w grube plastry, a pomidory w kostkę. Na każdym filecie układamy ser i pomidory, zwijamy, kształtując roladkę i spinamy wykałaczkami. Roladki obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju na rumiano. Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki.

 

 

 

 

Źródło: "Kulinarne Inspiracje z Biedronką" - Jan Kuroń, Jakub Kuroń

 

 

 

 

 

Smacznego!

 

 

Tasty Blog na Facebook'u

 


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (11) | dodaj komentarz

Filety z kurczaka z pieczarkami w sosie cebulowym

środa, 23 maja 2012 19:45

 

 

 

Z mięs najbardziej lubię właśnie kurczaka i wszelkie wariacje na jego temat. Tym razem proponuję filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami w sosie cebulowym. W sumie, to w końcowym efekcie z sosu zrobiła się "pierzynka", ale mnie w niczym to nie przeszkadzało, bo  całość komponowała się bardzo smacznie, a mięso wyszło bardzo kruche i delikatne. Przepis bardzo prosty, a efekt naprawdę zadowalający. Polecam.

 

 

 

 

Przepis dla 2-3 osób:

 

 

1 podwójna pierś z kurczaka

1 opakowanie zupy cebulowej (użyłam francuskiej zupy cebulowej "Knorr")

20 dag pieczarek

1 szklanka słodkiej śmietanki 18%

1 średnia cebula

1/2 łyżki masła

 


 

Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Każdy kawałek kurczaka posypujemy z obu stron zupą cebulową, przekładamy do pojemniczka, zamykamy szczelnie i zostawiamy w lodówce na całą noc. Na drugi dzień, pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy na cienkie plasterki. Na maśle podsmażamy cebulę,  dodajemy pieczarki i chwilę dusimy, aż trochę zmiękną. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry mięsa,  wykładamy na nie podsmażone pieczarki z cebulą i całość zalewamy śmietaną. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 40 minut.

 

 

 

 

Źródło: "143 Przysmaki Siostry Anastazji" - Anastazja Pustelnik

 

 

 

 

Smacznego!

 



Podziel się
oceń
3
0

komentarze (8) | dodaj komentarz

Frykadelki wieprzowe faszerowane mozzarellą i suszonymi pomidorami

środa, 11 stycznia 2012 20:42

 

 

 

Klopsiki, czyli tzw. frykadelki faszerowane tym, co najbardziej lubię - serem mozzarella i suszonymi pomidorami. Należy pamiętać, żeby formować małe klopsiki, wtedy smak sera i pomidorów będzie lepiej wyczuwalny. Frykadelki podałam z dodatkiem sałaty lodowej z sosem sałatkowym włoskim.

 

 

 

 

Dla 4 osób:

 

40 dag  łopatki wieprzowej

1 średnia cebula

1 czerstwa kajzerka

2 jajka

150 g sera mozzarella

5-6 suszonych pomidorów

1 łyżeczka oregano

pół pęczka natki pietruszki

sól, pieprz

olej

mąka

bułka tarta

 

 

 

Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na łyżce oleju na złoty kolor. Kajzerkę moczymy w mleku lub w wodzie. Mięso drobno kroimy i mielimy w maszynce razem z podsmażoną cebulą i odciśniętą kajzerką. Do masy dodajemy 1 jajko, pieprz, sól, oregano i posiekaną natkę pietruszki. Wyrabiamy dokładnie rękoma. Ser kroimy w drobną kostkę, a suszone pomidory na połówki. Z masy mięsnej formujemy małe, owalne kotleciki i w środek każdego wkładamy  kostkę lub dwie sera i połówkę pomidora. Frykadelki panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

 

 

 

Źródło: "Kulinarne Inspiracje z Biedronką" - Jan Kuroń, Jakub Kuroń.

 

 

 

Smacznego!

 


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (7) | dodaj komentarz

Nuggetsy z kurczaka

niedziela, 09 października 2011 22:13

 

 

 

 

Kawałeczki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych i bułki tartej. Dzięki marynacie kurczak jest kruchy i delikatny. Nuggetsy podałam z pieczonymi ziemniakami oraz sałatką z sałaty lodowej, pomidorów i ogórka z dodatkiem sosu sałatkowego typu "francuski". Nuggetsy idealnie też smakują jako przekąska na zimno. Polecam.

 

 

 

Przepis dla 3-4 osób:

 

 

 

600 g filetów z kurczaka

100 g płatków kukurydzianych

5 łyżek bułki tartej

2 jajka


 

Marynata:

3 łyżki soku z cytryny

4 łyżki oleju

5 łyżek sosu sojowego

szczypta imbiru

szczypta soli i pieprzu


 

 

Filety oczyszczamy i kroimy w nieduże kawałki. Składniki marynaty dokładnie mieszamy i zalewamy nią mięso. Całość przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny (mieszamy od czasu do czasu).  Płatki kukurydziane wsypujemy do woreczka i rozgniatamy. Mieszamy z bułką tartą. Kawałki kurczaka zanurzamy w roztrzepanych jajkach, a następnie dokładnie obtaczamy w panierce. Nuggetsy smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. 

 

 

 

Smacznego!

 

 

 


Podziel się
oceń
1
0

komentarze (9) | dodaj komentarz

Filety z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi

wtorek, 27 września 2011 21:53

 

 

 

Przyznam szczerze, że dopiero niedawno odkryłam smak suszonych pomidorów. I nie żałuję. Posmakowały mi tak bardzo, że szukam inspiracji do różnego wykorzystania ich.  Stąd też moja propozycja na filety z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami oraz orzechami włoskimi. Dla mnie bomba. Polecam.

 

 

 

 

4 pojedyncze filety z kurczaka

słoik suszonych pomidorów w oleju

kilka orzechów włoskich

1-2 łyżki sosu sojowego

przyprawa do kurczaka

 

 

 

Farsz: Pomidory osączamy z oleju (olej zachowujemy) i kroimy w kostkę. Mieszamy z drobno pokrojonymi orzechami. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, głęboko nacinamy i wypełniamy farszem. Mięso spinamy wykałaczkami, nacieramy sosem sojowym, olejem z pomidorów i posyjemy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej z pomidorów i smażymy filety z obu stron, aż się zrumienią. Wyjmujemy wykałaczki i zawijamy każdego kurczaka w folię aluminową (matową stroną do zewnątrz). Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

 

 

 

 

Smacznego!


Podziel się
oceń
0
0

komentarze (10) | dodaj komentarz

Kotlety po włosku

piątek, 26 sierpnia 2011 20:18

 

 

 

Przepis na kotlety pochodzi z książeczki "Potrawy mleczne z jaj i serów". Panierka zrobiona jest  na bazie mleka, mąki, jajka i żółtego sera i wychodzi bardzo chrupiąca. Kotlety podałam z sałatką z cukinii z suszonymi pomidorami - przepis wkrótce.

 

 

 

3 kotlety schabowe

4 łyżki mleka

3 łyżki mąki

3 łyżki startego żółtego sera

1 jajko

sól

bułka tarta

olej

 

 

 

Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Jajko roztrzepujemy, dodajemy mąkę, mleko, sól do smaku, mieszamy, wsypujemy ser żółty i ponownie mieszamy. Kotlety zanurzamy w cieście, następnie obtaczamy w bułce tartej, mocno przyciskając ręką. Kotlety kładziemy na rozgrzanym oleju i smażymy z obu stron.

 

 

 

 

Smacznego!


Podziel się
oceń
3
1

komentarze (13) | dodaj komentarz

Schabowe w sosie pieczarkowo - serowym

sobota, 18 czerwca 2011 18:58

 

 

 

Schabowe duszone w bulionie z pieczarkami są kruche i bardzo delikatne. Połączenie pieczarek i żółtego sera sprawia, że sos ma ciekawy i oryginalny smak. Danie jest proste i szybkie do przygotowania. Polecam.

 

 

4 kotlety schabowe

10 dag żółtego sera

3 ząbki czosnku

1/2 litra bulionu (może być z kostki)

1/2 szklanki śmietany 18%

25 dag pieczarek

1-2 łyżeczki mąki pszennej do zagęszczenia sosu

 

 

// 10 dag żółtego sera1/2 szklanki śmietany 18%1/2 litra bulionu ( może być z kostki )3 ząbki czosnku25 dag pieczarek4 kotlety schabowe';listonic_theme = "addToShoppingList1";document.write(""); // ]]>

[Listonic]

//

 

 

Kotlety rozbijamy na średniej grubości plastry. Oprószamy solą, pieprzem, mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Czosnek przeciskamy przez praskę i razem z pieczarkami dodajemy do schabu. Dusimy pod przykryciem około 1 godziny na małym ogniu. Mięso wykładamy na talerz i do wywaru z pieczarkami dodajemy śmietanę i starty na tarce żółty ser. Dokładnie mieszamy. Jeśli sos jest zbyt rzadki, wówczas do śmietany możemy dodać 1-2 łyżeczki mąki pszennej, aby zagęścić sos. Do sosu pieczarkowo - serowego wkładamy ponownie mięso i jeszcze chwilę podgrzewamy.

 

 

 

 

Źródło: Przyślij Przepis - 02/2010


 

 

 

Smacznego!


Podziel się
oceń
5
0

komentarze (22) | dodaj komentarz

Chrupiące udka z kurczaka

środa, 20 kwietnia 2011 19:51

 

 

 

Udka z kurczaka zapiekane z sosem powstałym na bazie majonezu i ketchupu z dodatkiem płatków kukurydzianych są aromatyczne, soczyste, a dzięki płatkom bardzo chrupiące. Polecam.

 

3 udka z kurczaka

5 łyżek majonezu

2 łyżki ketchupu

3 garście płatków kukurydzianych

przyprawa do kurczaka

oregano

bazylia

sól

pieprz

 

 

// sól4 udka z kurczaka5 łyżek majonezu2 łyżki ketchupuprzyprawa do kurczakaoreganobazyliapieprz';listonic_theme = "addToShoppingList1";document.write(""); // ]]>

[Listonic]

//

 

 

Udka z kurczaka oczyszczamy, nacieramy solą, pieprzem, oregano, bazylią i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy w nim udka. Majonez  łączymy z ketchupem oraz płatkami kukurydzianymi i mieszamy. Powstały sos wykładamy na udka i wierzch posypujemy przyprawą do kurczaka (ilość według uznania). Kurczaka przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 60 minut. Gdy udka będą miękkie, zdejmujemy folię aluminiową, zwiększamy temperaturę do 200 stopni i podpiekamy do momentu, aż płatki dobrze się zarumienią i będą chrupiące.

 

Smacznego!

 

Chrupiące udka z kurczaka


Podziel się
oceń
5
0

komentarze (9) | dodaj komentarz

Filety z kurczaka w sosie jogurtowo-warzywnym

czwartek, 31 marca 2011 17:21

 

 

 

Filety z kurczaka zapiekane w sosie jogurtowo-warzywnym pod pierzynką z żółtego sera. Dietetyczne, kruche i bardzo delikatne. Polecam.

 

4 filety z kurczaka

1 średnia marchewka

1 średnia biała i czerwona cebula

250 g jogurtu naturalnego

250 g sera żółtego

1 pęczek szczypiorku

2 łyżki mąki

bułka tarta

margaryna

sól, pieprz

olej



// sól, pieprz4 filety z kurczaka250 g jogurtu naturalnego250 g sera żółtegomargaryna1 średnia marchewka1 średnia biała i czerwona cebula1 pęczek szczypiorkubułka tarta';listonic_theme = "addToShoppingList1";document.write(""); // ]]>

[Listonic]

//

 

 

Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną i oprószamy bułką tartą. Układamy oczyszczone, osuszone i doprawione solą i pieprzem filety z kurczaka. Marchewkę i cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju, aż marchewka trochę zmięknie.  Jogurt naturalny mieszamy z 2 łyżkami mąki, doprawiamy solą, pieprzem i łączymy z warzywami. Sosem warzywnym zalewamy filety z kurczaka i pod przykryciem pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypujemy filety posiekanym szczypiorkiem i startym żółtym serem i bez przykrycia zapiekamy.

 

Uwaga: Marchewka po upieczeniu nie była całkiem miękka, więc zamiast kroić ją w kostkę, można zetrzeć na dużych oczkach.

 

 

 

Smacznego!

 

Filety z kurczaka w sosie jogurtowo-warzywnym


Podziel się
oceń
3
0

komentarze (3) | dodaj komentarz

Schab ze śliwką

czwartek, 31 marca 2011 16:30

 

 

 

Schab ze śliwką to pomysł na wykwintny i elegancki obiad.  Wystarczy odpowiednio przyprawić mięso, upiec w piekarniku i gotowe. Tak przygotowany schab wyśmienicie smakuje podany z sosem śliwkowym. Polecam.

 

 

1 kg schabu

10 dag śliwek kalifornijskich

 przyprawy - sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka

kolorowy pieprz, majeranek, zioła prowansalskie

olej



// przyprawy ( sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka )kolorowy pieprz, majeranek, zioła prowansalskieolej10 dag śliwek kalifornijskich';listonic_theme = "addToShoppingList1";document.write(""); // ]]>

[Listonic]

//

 

 

Mięso myjemy i osuszamy. Długim, wąskim nożem wykonujemy przez środek mięsa podłużne nacięcie, tak, aby wzdłuż mięsa utworzył się tunel do którego wkładamy śliwki. Do żaroodpornego naczynia wlewamy trochę oleju, wsypujemy przyprawy, mieszamy i obtaczamy w nich mięso. Przykrywamy i zostawiamy na noc w lodówce.  Na drugi dzień tak przygotowane mięso obsmażamy na oleju z obu stron.  Schab przekładamy do rękawa foliowego i pieczemy w piekarniku przez 1 godzinę w 200 stopniach.

 

Smacznego!

 


Podziel się
oceń
2
0

komentarze (3) | dodaj komentarz

Udka kurczaka w sosie śliwkowym

środa, 23 marca 2011 17:51

 

Udka kurczaka w sosie śliwkowym

 

 

Słodko-kwaśny sos śliwkowy w połączeniu z kurczakiem, pieczonymi ziemniakami i miksem z gotowanych warzyw, to ciekawa propozycja na szybki i smaczny obiad. Polecam.

 

 

4 udka kurczaka

3 cebule

10 dag suszonych śliwek (kalifornijskich)

1/2 szklanki soku z jabłek

1/2 łyżeczki imbiru

sól

olej



// 4 udka kurczaka1/2 szklanki soku z jabłek1/2 łyżeczki imbiruolej3 cebule10 dag suszonych śliwek ( kalifornijskich )';listonic_theme = "addToShoppingList1";document.write(""); // ]]>

[Listonic]

//

 

 

Śliwki moczymy w soku z jabłek. Natarte niewielką ilością soli udka podsmażamy na rozgrzanym oleju, rumieniąc ze wszystkich stron, następnie przekładamy do rondla. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i gdy się zeszkli, układamy na wierzchu udek, posypujemy imbirem, namoczonymi śliwkami i podlewamy sokiem, w którym się moczyły i całość dusimy pod przykryciem około 20-25 minut, aż mięso będzie miękkie. Porcje udek układamy na wygrzanym półmisku, a sos śliwkowy przecieramy przez sito. Porcje mięsa zalewamy sosem. Podajemy z pieczonymi ziemniakami i gotowanymi warzywami. 

 

Smacznego!


Podziel się
oceń
2
0

komentarze (3) | dodaj komentarz

Filety z kurczaka w zupie cebulowej

wtorek, 08 lutego 2011 18:57

 

Filety z kurczaka w zupie cebulowej 

 

Filety z kurczaka zapiekane w zupie cebulowej są bardzo delikatne i aromatyczne. Smaczne i proste do zrobienia. Polecam.

 

 

Dla 3 osób:

 

1 podwójny filet z kurczaka

1 opakowanie francuskiej zupy cebulowej  z prażoną cebulką (Knorr)

1/2 litra śmietanki 36% do zup i sosów



// 1/2 litra śmietanki 36% do zup i sosów1 opakowanie francuskiej zupy cebulowej z prażoną cebulką ( Knorr )';listonic_theme = "addToShoppingList1";document.write(""); // ]]>

[Listonic]

//

 

 

Filety z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, rozbijamy lekko lub kroimy wzdłuż na cienkie kawałki. Mięso układamy  w żaroodpornym naczyniu (dno smarujemy olejem), posypujemy zupą cebulową, polewamy śmietanką  i zapiekamy pod przykryciem w piekarniku w 190 stopniach przez około 50 minut.

 

Smacznego!


Podziel się
oceń
2
1

komentarze (2) | dodaj komentarz

Kalendarz

« czerwiec »
pn wt śr cz pt sb nd
   01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Wyniki ankiety

Jakich przepisów szukasz?

Ciast i deserów: 40%
Dań mięsnych: 18%
Dań bezmięsnych: 8%
Sałatek: 20%
Przekąsek: 14%

Łączna liczba głosów: 27739

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Przepisy

*Dekorowanie Potraw

Ciasta

Ciasteczka

Coś do chleba

Dania jednogarnkowe

Desery

Drożdżowe

Halloween

Muffinki

Naleśniki/Tortille/Makarony

Napoje

Pieczywo

Potrawy bezmięsne

Potrawy mięsne

Przekąski/Przystawki

Sałatki

Tarty/Pizze

Torty

Trufle, czekoladki, pralinki

Warzywa

Zapiekanki

Zupy

Śniadania

Głosuj na bloog






zobacz wyniki

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl - moja galeria Durszlak.pl

Statystyki

Odwiedziny: 5864887
Wpisy
  • komentarze: 6075
Bloog istnieje od: 2606 dni

Zdjęcia prezentowane na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub w innych publikacjach. Wykorzystywanie i kopiowanie zdjęć bez mojej zgody jest sprzeczne z przepisami ustawy o prawach autorskich.

Jeśli chcesz się ze mną skontaktować, pisz na adres - tastefully@interia.pl